Co by měl splňovat váš svatební fotograf?

28.06.2022 | Bydlení a design

Svatební fotograf je jednou z nezbytných položek na seznamu každé nevěsty a ženicha. A najít toho pravého může být občas oříšek. Nicméně na současném trhu nabízí své služby velké množství zkušených a šikovných fotografů, takže je rozhodně z čeho vybírat. Co všechno by měl váš svatební fotograf umět?

Dobrá sebeprezentace

Za svatebního fotografa mluví především jeho fotografie, proto o něm už ledacos napoví portfolio. Každý fotograf, který to s focením myslí vážně, má svou sebeprezentaci v malíčku. Nebojte se jít do hloubky a zaměřte se na zpracování jednotlivých fotek. Svatebního fotografa by měla charakterizovat pečlivost, důslednost a smysl pro detail. Pokud na vás už z portfolia dýchá lajdáctví a nedbalá práce, raději se poohlédněte jinde.

TIP: Hledejte mezi fotografy, jejichž styl odpovídá vaším preferencím, a klidně jich oslovte více. Svatební fotografové bývají zaneprázdnění a často mají plné diáře.

Profesionální a lidský přístup

Svatební fotograf by měl být komunikativní, příjemný, ale zároveň profesionální. Jistě, najímáte si ho primárně kvůli focení, na druhou stranu během párového fotografování či zvěčňování skupin bude muset s lidmi komunikovat. A nikdo na své svatbě nechce nerudného bručouna, který na ostatní huláká, jak si mají stoupnout. Řiďte se proto svými pocity z první schůzky s fotografem. Sice se říká, že nemáte dát na první dojem, nicméně by vám měl svatební fotograf sedět i po lidské stránce. Máte-li pochybnosti už na začátku, dost možná vás budou doprovázet během celého svatebního dne.

Přizpůsobivost a rychlé dodání fotek

Pokud by měl fotograf na svatbu v něčem vynikat, pak je to přizpůsobivost. Svatební den totiž bývá často plný nevyzpytatelných momentů, od změn počasí přes chybějící drobnosti až po nervózní snoubence. S chaotickou atmosférou by si měl fotograf umět poradit a neměl by se bát improvizace. Tyto schopnosti na první schůzce většinou nepoznáte, ačkoliv se můžete svého potenciálního fotografa zeptat na to, jak by si s tou či onou situací poradil.

V neposlední řadě se zaměřte na rychlost dodání fotek. Najdou se totiž i tací, od kterých je dostanete v horizontu měsíců. Zkuste si vyhledat recenze na vámi vysněného fotografa, a pokud spadá do skupiny těch méně spolehlivých, hledejte směle dál.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat